top of page

ARTISTS

Artists: Team Members
Detritus3-JaakkoUljas kopio.jpg

DETRITUS

Kaisamaija Uljas & Linnea Sundfær

Detritus (lat.), maatuva orgaaninen aines on eri maatumisvaiheissa olevien kasvien summa sekä pohja uudelle kasvustolle. Vaihtuvakokoonpanoinen barokkifuusioyhtye Detritus sekoittaa eri-ikäistä musiikkia pohjaksi uusille kokemuksille. Detrituksen kerrostumiin kuuluu musiikkia aina varhaisista, jo lähes kokonaan maatuneista 1500-luvun luuttulauluista 1600-1700 –lukujen basso continuo –laulujen kautta uusimpaan, vielä tuskin maahan ehtineeseen ohjelmistoon. Detrituksella on ollut ilo työskennellä paitsi kuolleiden säveltäjien musiikin parissa myös monien elävien säveltäjien kanssa, ja yhtyeelle onkin kertynyt kantaesityksiä luuttulauluista pienoisoopperaan. Tällä kertaa Detrituksen kokoonpano on Linnéa Sundfær Casserly, sopraano ja nokkahuilu sekä Kaisamaija Uljas, teorbi.

WhatsApp Image 2021-04-11 at 14.13.13.jpeg

VAAROILLA

Sofia Keto-Tokoi & Teuvo Taimioja

Kitaran ja tanssin yhteisteos Vaaroilla on kunnianosoitus luonnolle, kansanlauluille ja elolle. Esityksessä yhdistyvät nykytanssi, suomalaiset kansanlaulut ja nykymusiikki kitaralla soitettuna. Tanssija Sofia Keto-Tokoi ja klassinen kitaristi Teuvo Taimioja luovat yhdessä koskettavan hetken luonnon äärellä. Vaaroilla-esityksessä voi kokea tunnelmia itäisen Suomen luonnosta. Musiikin ja tanssin sanaton kieli vie yleisönsä aina ikiaikaisten vaarojen huipulle asti.

IMG_7536-2048x1365.jpg

SAVONLINNA-KVARTETTI

Andrei Nikulin, Eeva Vesamäki, Katja Inkala & Ilkka Vesioja

Viulisti Andrei Nikulin on valmistunut Moskovan Tsaikovski-konservatoriosta. Hän teki pitkän uran moskovalaisessa Venäjän kansallisessa sinfoniaorkesterissa. Savonlinna-kvartetin I viulistiksi Nikulin tuli vuonna 2003.

Viulisti Eeva Vesamäki valmistui musiikin maisteriksi Tukholman kuninkaallisesta musiikkikorkeakoulusta vuonna 2016. Vuosina 2015-2019 Vesamäki työskenteli Joensuun kaupunginorkesterissa, jonka lisäksi hän on ollut ahkera freelance-muusikko niin Suomessa kuin ulkomailla.

Katja Inkala on opiskellut alttoviulunsoittoa Savonlinnan musiikkiopistossa, Helsingin konservatoriossa ja Turun musiikkiakatemiassa. Hän on työskennellyt steinerpedagogisen taideoppilaitoksen viulunsoitonopettajana vuosina 2000-2012 ja toiminut lisäksi freelancer-muusikkona eri orkestereissa ja kamarimusiikki -kokoonpanoissa. Hän on mm. kamariorkesteri La Tempestan jäsen vuodesta 1997.

Ilkka Vesioja on opiskellut sellonsoittoa Savonlinnan musiikkiopistossa, Turun Musiikkiakatemiassa sekä lukuisilla mestarikursseilla. Vesioja on konsertoinut soolo-, kamari ja orkesterimuusikkona Suomen lisäksi Pohjoismaissa, Keski- ja Etelä-Euroopassa sekä Venäjällä. Aktiivisena ja monipuolisena freelance-muusikkona hän on työskennellyt myös mm. pianistina, basistina, säveltäjänä, sovittajana ja kapellimestarina. Savonlinna-kvartetin sellistinä Vesioja on toiminut vuoden 2010 alusta.

copyright-lassi-piironen.JPG

MAIJA ANTTILA


Maija Anttila (1988) on suomalainen bassoklarinetisti. Hän on esiintyvän taiteilijan työssään keskittynyt erityisesti aikamme musiikin esittämiseen, soittaen lukuisia kantaesityksiä ja tehden jatkuvasti yhteistyötä uuden musiikin säveltäjien kanssa. Maija työskentelee aktiivisesti myös vapaan improvisaation, luovan ohjelmoinnin ja multimediataiteen parissa. Sooloprojektiensa ohella Maija kuuluu Tampering Ensemblen soittajistoon, sekä konsertoi Trio Trecolorin ja Barmy FiveSeveN:in kanssa. Maija on opiskellut musiikkia Suomessa, Ranskassa ja Hollannissa, ja valmistunut musiikin maisteriksi Amsterdamin konservatoriosta 2020. Maijan taiteellista toimintaa, opintoja ja sävellystilauksia ovat tukeneet mm. Suomen Kulttuurirahasto, Musiikin edistämissäätiö MES, Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Säveltäjäin Sibelius-rahasto.

susä - 1 kopio.jpeg

LEEVI RÄSÄNEN

Festivaalijohtaja & taiteellinen johtaja

Leevi Räsänen (s. 1997, Enonkoski) on helsinkiläinen taidemusiikin säveltäjä, tuottaja ja sävellyspedagogi. Hänen persoonallisia teoksiaan on esitetty mm. What ever Works!-, Uuden Musiikin Lokakuu-, Kitara Nova- ja Ung Nordisk Musik - festivaaleilla Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Yhdysvalloissa ja Koreassa. Suomessa hänen teoksiaan ovat esittäneet mm. Helsingin Poliisisoittokunta, Helsingin Kamarikuoro ja Helsingin Kamariorkesteri.


Musiikin kandidaatiksi erinomaisin arvosanoin sävellyksestä 2020 valmistunut Räsänen on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Veli-Matti Puumalan, Tapio Tuomelan ja Matthew Whittallin oppilaana, sekä mestarikursseilla mm. Riikka Talvitien, Kalevi Ahon, Jennifer Walshen, Malin Bångin ja Chaya Czernowinin oppilaana. Kirjallisessa lopputyössään Sibelius-Akatemiassa Räsänen tutkii sukupuolten representaatioita nykymusiikkiteosten kritiikeissä. Feministinen näkökulma taiteen tekemiseen ja kokemiseen ulottuu niin Räsäsen sävellystyöhön kuin pedagogiaankin.

Räsänen on Pauhu-festivaalin perustaja ja festivaalijohtaja sen debyyttivuonna 2022.

bottom of page